Долзарб мавзулар Xalq bilan muloqot va inson manfaatlari yili

Qalampirdan himoyalanishning 5 yo`li

Бўлимлар: SUG'DIYONA
Теглар: Mahsulot
Добавлено: 17.10.2016, 15:15
  • Qanday taom achchiq bo`lib qolishidan qat`i nazar, uning achchiqligini kamaytirish uchun ovqat tarkibidagi masalliq miqdorini ko`paytirishingiz mumkin. Masalan, sho`rva bo`lsa, ko`proq bulon qo`shing, mastava bo`lsa, guruchni ko`paytiring.
  • Sut va sut mahsulotlari og`izdagi achchiq qalampir ta`mini tez yo`qotadi. Agar o`ta achchiq narsa eb olgan bo`lsangiz, suv ichmang. Eng yaxshisi, sut iching. Yogurt va smetana ham qalampir zahridan “kuyayotgan til”ga yordam beradi. 
  • Kislotalar achchiq ta`mni pasaytiradi. Uksus, limon kislotalari achchiq bo`lib qolgan ovqatning ta`mini me`yorlashtiradi.
  • Shakar ham achchiqni yaxshi kesadi, ayniqsa kislota bilan birgalikda. Agar tayyorlagan tomatli sousingiz o`ta achchiq bo`lib qolsa, bir qoshiq shakar va bir tomchi uksus yordamga keladi.
  • Agarda achchiq qalampirni to`g`raganingizdan so`ng tasodifan yuzingiz yoki ko`zingizni ishqalab yuborsangiz, qalampir tekkan joyingizni sut bilan yuving. Achchiq qalampir to`g`rayotganingizda qo`lingizga yupqa rezina qo`lqop taqing yoki kaftingizga o`simlik moyidan surting.

 

Google+
WhatsApp
VK
Telegram

Комментарии

Mutolaa

17.11.2017, 16:07
16.11.2017, 18:54

Shou-biznes

SUG'DIYONA

18.11.2017, 18:25