Baliqli uxa – tushlika sabzavotlar uyg`unligi!

Бўлимлар: Lady
Теглар: Taom
Добавлено: 21.10.2016, 11:58

Zarur masalliqlar: 1 kg. baliq go`shti, 4 ta kartoshka, 3 dona pomidor, 1 tadan yashil va qizil bulg`or qalampiri, 1 bosh piyoz, 2 bo`lak sarimsoq piyoz, yarimta limonning sharbati, o`simlik yog`i, zira, murch, tuz.

Tayyorlanishi: 1. Baliqni o`rtacha kattalikda bo`laklab, qaynating.

2. Piyozni halqa qilib to`g`rang. Sarimsoq piyozni maydalang.

3. Qizdirilgan o`simlik yog`ida piyoz va sarimsoq piyozni qovuring (kattaroq idishda).

4. Bulg`or qalampirini mayda to`rtburchak shaklda to`g`rab, qovurilayotgan piyozga qo`shing. Olovni pasaytirib, 2-3 daqiqa qovurishda davom eting. Qovurma ustidan 1,5 l. suv soling. Keyin bo`laklangan kartoshkalarni soling. Ziravorlar va tuz sepishni ham unutmang.

5. Pomidorni ham to`rtburchak shaklda to`g`rab, sho`rvaga soling. Baliq qaynayotgan suvni yarimta limon sharbati bilan birga sho`rvaga soling. Baliq go`shtini alohida idishga olib qo`ying. Sho`rva qaynab chiqqach, pishgan baliq go`shti ustidan sho`rvani suzib, dasturxonga torting.

Tayyorlanish vaqti: 1 soatu 10 daqiqa

Google+
WhatsApp
VK
Telegram

Комментарии