KO`K ChOYNI TANLAShIMIZGA 5 SABAB

13:56, 04 iyun

Ko`k choy tarkibida foydali flavonoirlar ko`p

Muntazam ravishda flavonoidlarga boy ichimlikni iste`mol qilish yurak qon tomir tizimini sog`lom saqlashda yordam beradi.

Ko`k choyda bor-yo`g`i 1 kilokaloriya mavjud

Bu ichimlik organizmda suv balansini muvozanatda saqlashga ko`mak beradi.

Oson va mazali!

Tetiklik quvvati

Choy tarkibida bo`lgan teanin kishi kunning ikkinchi yarimda ham tetik bo`lishiga xizmat qiladi. Qahvadan farqli ravishda choy ishchanlikni oshirib, kayfiyatni yaxshilaydi.

Ta`mi qanday?

Hozirgi kunda tetiklashtiruvchi ta`mlar qo`shilgan choylar mavjud bo`lib, yalpizli, sitrus mevali choylar yoz mavsumida qo`l keladi.

1 piyola choy tarkibida
3 STAKAN APELSINNING YaNGI ChIQARILGAN ShARBATIDAN KO`RA
2TA O`RTAChA KATTALIKDAGI OLMA KO`RA
28 PORSIYa BROKKOLIDAN  KO`PROK FLAVONOIDLAR MAVJUD

Afsonalarga ko`ra,

Ko`k choy xitoyda eramizdan oldingi 2 737 yilda paydo bo`lgan.

Choy yurtimizda mashhur ichimliklar ichida birinchi o`rinni egallab turibdi.

Tajribali choy teruvchi bir kunda 60 kg. ko`k choy terishi mumkin. Bu esa 8000 paketchali choy tayyorlash uchun etadi. 

Ko`k choy bug`lash yoki choy yaproqlarini qovurish (ko`k choyga xos ta`m yartaish maqsadida) yo`li bilan ishlab chiqariladi. Bundan tashqari ko`k choy yaproqlari quritiladi.

Ko`k choyning barcha turlari Kamelliya Sinensis nomli choy butasidan tayyorlanadi.

Bir dona paketchali ko`k choy 24 ta choy yaprog`idan tayyorlanadi.

Диққат, диққат! "Даракчи"нинг Telegram’даги расмий каналига аъзо бўлиб, янгиликлардан баҳраманд бўлинг!