«Kamalak» kulchasi - nonushtaga ayni muddao!

10:13, 22 noyabr

Zarur masalliqlar (20-25 dona uchun): xamiriga: 500 gr. un, 500 ml. sut, 200 gr. margarin, 1 stakan shakar, 4 dona tuxum, 1 choy qoshiq xamirturush, tuz; ichiga solishga: 600-700 gr. tvorog, yarim stakandan mak va shakar, murabbo, 4-5 osh qoshiq smetana, yarim stakan shakar, bodom.

Tayyorlanishi: 1. Qaynatilgan sutga xamirturush va unning yarmini aralashtirib soling-da, xamir tayyorlang. Xamirni ustidan sochiq bilan yopib, 40 daqiqa issiq joyda qo`ying.

2. Tuxum sarig`ini oqidan ajratib, shakar bilan aralashtiring. Oqini esa tuz bilan ko`pirtiring. Oshirilgan xamirga tuxum sarig`ini qo`shing. Keyin xona haroratida yumshatilgan sariyog`, ko`pirtirilgan tuxum oqi va oxirida qolgan unni qo`shib, xamir tayyorlang. Sochiqqa o`rab, 1 soat tindiring.

3. Smetana va shakarni aralashtirib, tvorog soling. Aralashmaning yarmiga mak qo`shing.

4. Xamirdan kichkina zuvalachalar olib, qo`lingiz yordamida aylana shaklda yoying. Keyin aylanachalarning ba`zilariga murabbo, ba`zilariga makli tvorog va qolganlariga tvorogli aralashmadan solib chiqing. 180 darajada qizdirilgan gaz pechiga 40 daqiqaga qo`ying. Pishgach, olovni o`chirib, gaz pechida biroz vaqt qoldiring. Shirin kulchalarning yuzini bodom mag`zi bilan bezab chiqing.

Tayyorlanish vaqti: 3 soat.

 

Диққат, диққат! "Даракчи"нинг Telegram’даги расмий каналига аъзо бўлиб, янгиликлардан баҳраманд бўлинг!