Lavlagidan 5 xil salat

12:17, 28 noyabr

1. Pishloqli. 2 ta lavlagini qaynatib, yirik tishli qirg`ichdan o`tkazing. 2 bo`lak sarimsoq piyozni ezing. 100 gr. pishloqni ham qirg`ichdan chiqarasiz. Masalliqlarni aralashtirib, mayonez va tuz soling.

2. Yong`oqli. 2 ta kichikroq lavlagini qaynating. 5 ta olxo`ri qoqi va lavlagini somoncha shaklida to`g`rang. 6 dona yong`oqni maydalang. Keyin lavlagi, olxo`ri qoqi va yong`oqni aralashtiring. 1 bo`lak sarimsoq piyozni ezib, qo`shing. Tuz sepib, mayonez solib aralashtiring.

3. Zaytun yog`ili. 4 dona lavlagini qaynating. Keyin yirik tishli qirg`ichdan o`tkazing. Yarim bog` ko`k piyoz va kinzani maydalab to`g`rang. 3 osh qoshiq zaytun yog`ini 1 osh qoshiq limon sharbati bilan aralashtirib, tuz, murch soling. Qaylani lavlagiga qo`shib, maydalangan ko`k piyoz va kinza soling.

4. Qizil murchli. 4 ta lavlagini qirg`ichdan o`tkazib, 2 bo`lak ezilgan sarimsoq piyoz, 2 qoshiq sirka va qizil murch seping. 4 osh qoshiq qizdirilgan o`simlik yog`ida qovurib oling. 12 soat muzlatkichda yoki salqin joyda saqlang.

5. Olmali. 2 tadan lavlagi, sabzi va turpni qirg`ichdan o`tkazing. Tuz sepib, 2 osh qoshiq sirka solib, yaxshilab aralashtiring. Keyin biroz vaqt qo`ying. Ko`k piyoz va ko`katlarni maydalab to`g`rang. 1 ta olmani qirg`ichdan o`tkazing. Ularni ham salatga qo`shib, murch va ziravorlardan seping.

Диққат, диққат! "Даракчи"нинг Telegram’даги расмий каналига аъзо бўлиб, янгиликлардан баҳраманд бўлинг!