AsosiySalomatlik

Keksayishni sekinlashtiruvchi birikma aniqlandi

'Keksayishni sekinlashtiruvchi birikma aniqlandi'ning rasmi

Shokolad, choy kofe va vinoning tarkibidagi gidroxinonning ruhli birikmasi insondagi keksayish jarayonini sekinlashtiradi.

Germaniyaning Erlangen-Nyurnberg universiteti olimlari shunday xulosaga kelishdi.

Tadqiqot natijasini Phys.org portalida e`lon qilgan mutaxassislarning ta`kidlashicha, ruh inson tanasidagi oksidlanish ortishiga, nafas olish jarayonida hujayralardagi superoksid paydo bo`lishiga to`sqinlik qiluvchi gidroxinonlarni faollashtiradi. Superoksid esa biomolekulalarga zarar keltiradi, deydi olimlar.

Eslatib o`tamiz, amerikalik olimlar oktyabrda ketogen dieta keksayish jarayonini sekinlashtirishini kashf qilgandi.

    Boshqa yangiliklar