To`q pushti rangdagi rediska tarkibida oqsil, uglevod, vitamin va mineral tuzlar bo`lib, ko`klam payti toliqqan organizmga tetiklik ulashadi. Rediskani qatiqqa yoki to`g`ralgan karam va sabziga qo`shib salat ko`rinishida iste`mol qilishi mumkin. Shu bilan birga po`stini archib, butunligicha ham esa bo`ladi.
XALQ TABOBATIDA
ORGANIZMGA FOYDASI HAQIDA:
– Surunkali charchoq, immunitet sustlashishi hamda kamqonlikka qarshi kurashda rediska ajoyib ko`makchidir. Kunora 2 tadan rediska eyishga odatalansangiz, ikki yonog`ingizga qizillik yugurib, gemoglobin miqdori ortadi.
– Kechki ovqatda yog`li, qattiq qovurilgan taomlarni rediska qo`shilgan salat bilan birga iste`mol qilish hazm faoliyatini yaxshilaydi.
– Rediska me`da kasalliklari bilan og`riganlar uchun ham foydalidir. Tarkibidagi kletchatka oshqozon suyuqligi ishlab chiqarilishini rag`batlantiradi.
– Avitaminoz yuzaga kelmasligi uchun ko`klam chog`i rediskani kanda qilmaslik kerak.
– Bir kunda atigi bir marta rediska qo`shilgan salat yoki egulik esangiz, askorbin kislotasining bir kunlik miqdoriga ega bo`lasiz.
– Kam kaloriya mahsulot ekanligi sabab parhezdagi xonimlar uchun asqotadi.
– Qandli diabet bilan og`rigan bemorlar rediskani ko`proq tanovul qilishlari lozim. Bu poliz ekini tarkibidagi moddalar qonda qand miqdorini me`yorlashtiradi.
– Eng foydasi – rediskadagi fitosidlar bo`lib, organizmni chiniqtirishi bilan ajralib turadi.