1. Birinchi xato: taxtakachning o`lchami
Kichkina taxtakachlarni o`zi kim o`ylab topgan? Kim aytdi, bunday kichik taxtakachlarda to`g`rash oson deb? Xech kim. Lekin oshxonalarimizda 20 santimetrli ingichka taxtakachlar hukm surmoqda. Agar sizda ham shunday taxtakach bo`lsa, ularni olingda gul tuvaklari tagiga qo`ying. O`rniga esa 2 ta katta va qalin taxtakach xarid qiling. Mana endi hammasi joyiga tushdi.
2. Ikkinchi xato: o`tmas pichoqlar...
Pichoq bir marta va deyarli umrbodga sotib olinadigan anjom. To`g`ri o`tkir pichoqlar qimmat bo`ladi. Agar ularga pul ketkazishni istamayotgan bo`lsangiz, pichoqlaringizni charxlatib olishingiz mumkin. Shunda barmoqlarga ham zarar etmaydi, sabzavotlarni kesayotganingizda ham sharbati oqib ketmaydi. Oshxonangizda albatta: katta oshpazlik pichog`i, o`rtacha sabzavotlar uchun pichoq, uzun yassi baliq pichog`i, non pichog`i bo`lishi shart. Ha aytgandek, non va go`sht uchun alohida-alohida pichoqdan foydalaning.
3. Uchinchi xato: suvni ayasangiz, bo`tєa eysiz
Makaron qaynatishda suvni tejash kerak emas. Masalan, yarim kilogramm makaron qaynatish uchun 5 litr suv kerak bo`ladi. Ana o`shanda makaron bo`tqasiga emas, kutganingizdek dona-dona makaronlarga ega bo`lasiz.
4. To`rtinchi xato: xamir uzo-o-oq qorish
Xamirni uzoq qormang, aks holda u saqichga o`xshab cho`ziluvchan bo`lib qoladi. Ayniqsa, sariyog` solingan xamirni tezda qorish kerak, toki sariyog` bo`laklari xamir tarkibida qolsin. Ana shunda pishirig`ingiz yumshoq, mayin va kumir-kumir bo`lib pishadi.
5. Beshinchi xato: qizdirilmagan yog`
Qizdirilmagan yog`da pishirilgan taom bemaza bo`ladi. Shuning uchun qanchalik shoshayotgan bo`lsangiz ham qozonga yog`ni quyib, yaxshilab qizib olmaguncha kutib turing.
6. Oltinchi xato: shoshib solingan sarimsoqpiyoz
Vaqtidan avvalroq solingan sarimsoqpiyoz mazasini yo`qotadi, uning na ta`mi, na hidi va na ko`rinishi qoladi. Sarimsoqpiyozni olovni o`chirgandan so`ng, taom tayyor bo`lganda parrak qilib kesib, soling, maydalab emas.
7. Ettinchi xato: ag`daraversangiz suvi qochadi
Go`sht yoki kotletlarni tovada qancha tez-tez ag`darsangiz shuncha qattiq va quruq bo`lib pishadi. Aslida, ularni qizarganidan so`ng bir martagina ag`darsangiz kifoya. Ana shunda ularning suvi qochmaydi.