Zarur masalliqlar: 1 st. yasmiq doni (chechevisa), bittadan qizil bulg`or qalampiri va pomidor, 1 bosh piyoz, 1 bo`lak selderey ko`kati, o`simlik yog`i, yarim choy qoshiqdan qora murch va zira, tuz.
Tayyorlanishi: 1. Piyoz va selderey ko`katini to`rtburchak shaklda maydalab to`g`rab, qizdirilgan o`simlik yog`ida qovurib oling.
2. To`g`ralgan pomidor va bulg`or qalampirini ham qo`shib, engil qovuring.
3. Tozalangan yasmiq donini tuzli suvda qaynatib oling. Pishgach, asosiy masalliqlarga qo`shing-da, murch, zira va tuz solib ta`mini sozlang.
4. Taom yanada mazali bo`lishi uchun 10 daqiqa past olovda dimlanishi lozim. So`ng idishga suzib, ko`katlar va smetana bilan bezatishingiz mumkin.
Tayyorlanish vaqti: 40 daqiqa
5 kishilik
30.06.2017, 15:55
Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...24.06.2017, 11:23
Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...22.06.2017, 13:44
O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...