1

Ozarcha taom - go`shtsiz, ammo juda mazali taom

SUG'DIYONA 02.12.2016, 16:34
Teglar: Taom
Ozarcha taom - go`shtsiz, ammo juda mazali taom

Zarur masalliqlar: 1 st. yasmiq doni (chechevisa), bittadan qizil bulg`or qalampiri va pomidor, 1 bosh piyoz, 1 bo`lak selderey ko`kati, o`simlik yog`i, yarim choy qoshiqdan qora murch va zira, tuz.

Tayyorlanishi: 1. Piyoz va selderey ko`katini to`rtburchak shaklda maydalab to`g`rab, qizdirilgan o`simlik yog`ida qovurib oling.

2.  To`g`ralgan pomidor va bulg`or qalampirini ham qo`shib, engil qovuring.

3. Tozalangan yasmiq donini tuzli suvda qaynatib oling. Pishgach, asosiy masalliqlarga qo`shing-da,  murch, zira va tuz solib ta`mini sozlang.

4. Taom yanada mazali bo`lishi uchun 10 daqiqa past olovda dimlanishi lozim. So`ng idishga suzib, ko`katlar va smetana bilan bezatishingiz mumkin.

Tayyorlanish vaqti: 40 daqiqa

5 kishilik

Sharhlar

​«Osiyo» salati — baqlajon va no`xatdan!

30.06.2017, 15:55

Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...
​«Yoz» pirogi — olma va tvorogning ajoyib uyg`unligi

24.06.2017, 11:23

Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...
​O`rikli chizkeyk — yoz yozdek o`tsin!

23.06.2017, 11:11

Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...
​Jahongir Otajonov moskvaliklarga xorazmcha “shivit oshi” tayyorlab berdi(Foto)

22.06.2017, 13:44

O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...
Ob-havo: Toshkent
Valyuta kursi
1