Zarur masalliqlar: xamiriga: 400 gr. un, 1 st. pomidor sharbati, 80 ml. o`simlik yog`i; ichiga solishga: 400 gr. mol go`shti qiymasi, 2-3 bosh piyoz, 1 bog` selderey ko`kati, tuz, qora murch, sedana urug`i; ustiga sepishga: tuxum sarig`i, pista mag`zi.
Tayyorlanishi: 1. Pomidor sharbatiga bir chimdim tuz soling. O`simlik yog`i va un qo`shib, xamir qoring. Tayyor bo`lgach, xamirni sellofanga o`rab, 15 daqiqaga muzlatkichga qo`ying.
2. Go`sht qiymasiga mayda to`g`ralgan piyoz va selderey ko`katini qo`shib, ziravorlar bilan ta`mini sozlab oling.
3. Tingan xamirdan kichik zuvalachalar yasang. Har birini yupqalab yoyib, o`rtasiga qiyma soling. So`ng uchburchak shaklda tugib chiqasiz.
4. Tugilgan somsalarni yog`langan gaz pechi patnisiga joylab, yuziga atalangan tuxum surting va pista mag`zi bilan bezating. Somsalar 180 darajada qizdirilgan gaz pechida 35-40 daqiqada tayyor bo`ladi.
Tayyorlanish vaqti: 50 daqiqa
8 kishilik
30.06.2017, 15:55
Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...24.06.2017, 11:23
Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...22.06.2017, 13:44
O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...