Zarur masalliqlar: 200 gr. tvorog, 200 ml. sut, 350 gr. un, 1 dona tuxum, 1 osh qoshiq xamirturush, 50 gr. shakar, 1 choy qoshiq tuz, 4 osh qoshiq o`simlik yog`i. Bezak uchun: 1 st. qand upasi, yarimta limon sharbati, rangli shirinliklar.
Tayyorlash: 1). Iliq sutga xamirturush qo`shib, aralashtiring-da, ko`tarilishi uchun 15 daqiqaga qoldiring. So`ng tvorog, shakar, tuz, tuxum va yog` solib, ko`pirtiring.
2). Masalliqqa un qo`shib aralashtiring-da, ko`tarilishi uchun issiqroq erga qo`ying.
3). Oshgan xamirni yog`langan keks qolipchalariga solib, yuzasini tekislang. Shirinlik qizdirilgan gaz pechida 20 daqiqada pishadi. Pishgach, biroz sovuting-da, limon sharbatida ko`pirtirilgan qand upasini surtib chiqing. Bezak uchun rangli shirinliklardan seping.
Tayyorlash vaqti: 1 soat.
30.06.2017, 15:55
Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...24.06.2017, 11:23
Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...22.06.2017, 13:44
O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...