Zarur masalliqlar: 800 gr. tovuq go`shti (suyaksiz), 4 ta baqlajon, 3 osh qoshiqdan soya sousi va shakar, 1 osh qoshiq zanjabil, 1 choy qoshiqdan sirka, kunjut, kraxmal va qizil qalampir, 1 bo`lak sarimsoqpiyoz, tuz.
Tayyorlanishi: 1. Tovuq go`shti va baqlajonlarni uzunasiga 1 sm. qalinlikda to`g`rang.
2. Qizdirilgan o`simlik yog`ida balandda olovda tovuq go`shtini qovurib oling. Keyin alohida idishga solib olib qo`ying. Baqlajonlarni ham qovuring. Zanjabil, sarimsoqpiyoz va 3 osh qoshiq suv soling. Qaynab chiqqach, olovni pasaytiring.
3. Alohida idishda soya sousi, sirka, kujut, kraxmal, murch va shakarni aralashtiring. Tovuq go`shtini baqlajonga qo`shing-da, sousni soling. Qaynab chiqqach, to taomning suvi yo`qolguncha past olovda qoldiring. Tayyor bo`lgach, dimlangan guruch bilan dasturxonga torting.
Tayyorlanish vaqti: 1 soat
4 kishilik.
30.06.2017, 15:55
Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...24.06.2017, 11:23
Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...22.06.2017, 13:44
O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...