Zarur masalliqlar: 4-5 ta kartoshka, bitta o`rtacha kattalikdagi gulkaram, 2 stakan smetana, 2 ta pomidor, 100 gr. pishloq, 2 dona tuxum, 2 osh qoshiq mayonez, tuz, o`simlik yog`i.
Tayyorlanishi: 1. Gulkaramni qaynab turgan tuzli suvga solib, 15 daqiqa qaynating. Pishgach, bo`laklarga ajrating. Kartoshkalarni archib, xalqa shaklida to`g`rang.
2. Mayonezga tuxum va tuzni aralashtiring. Pomidorlarni xalqa shaklida to`g`rang.
3. Toblama tayyorlash uchun ishlatiladigan idish yoki qolipning tagiga ozgina o`simlik yog`i surting. So`ng to`g`ralgan kartoshkalarni bir qavat qilib tering. Ustidan bir qavat gulkaramni joylang. Smetana terilgan masalliqlar ustidan quying. Shu ketma-ketlikda kartoshka va gulkaramni joylaysiz, har qavatiga smetana quyasiz. Eng ustki qavatiga pomidorlarni terib, aralashtirilgan mayonez quying va ustidan qirg`ichdan chiqarilgan pishloqdan seping. Gulkaramli toblama 170 daraja qizdirilgan gaz pechida 30 daqiqa davomida pishiriladi.
Tayyorlanish vaqti: 40 daqiqa.
30.06.2017, 15:55
Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...24.06.2017, 11:23
Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...22.06.2017, 13:44
O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...