1

Salatingiz mazali chiqishi uchun 11 maslahat

SUG'DIYONA 22.12.2016, 12:30
Teglar: Taom
Salatingiz mazali chiqishi uchun 11 maslahat

1.    Xom sabzavotlarni plastmassa taxtakachda to`g`rang. Aks holda, yog`ochlisi sabzavot sharbati va hidini o`ziga singdirib oladi. Keyin o`sha o`tkir hid boshqa sabzavotlarga ham urib qolishi mumkin.  

2.    Xom sabzavotli salatlarni avvaldan emas, stolga tortishga bir necha daqiqa qolganida tayyorlang.

3.    Qaynatilgan sabzavotlarni butunlay soviganidan so`nggina to`g`rang. Sovuq maxsulot bilan issiq maxsulotni aralashtirish salat ta`mini buzadi.

4.    Qaynatilgan sabzavotlar yumshab qolmasligi va mazasi taxir bo`lmasligi uchun ular qaynayotgan suvga bir choy qoshiq shakar soling.

5.    Salatga solinadigan kartoshka ezilmasligi va mazali bo`lib pishishi uchun kam suvda qaynating. Yoki zar qog`ozga o`rab, gaz pechida pishirib oling.

6.    Tayyor salatlarni uzoq saqlash uchun shishali yoki emal idishda saqlang.

7.    Salatni faqatgina tarkibiga kiruvchi maxsulotlar bilan bezating. Shunda mazasi o`zgarmaydi.

8.    Har qanday salatni muzlatgichda 12 soatdan ortiq saqlab bo`lmaydi.

9.    Qavat-qavatli salatlar mayonezga to`yinib, mazali bo`lishi uchun qavatini yupqaroq va kamroq qiling.

10.  Sabzavotlarni iloji boricha alohida alohida qaynating, shunda ularning ta`mi va rangi buzilmaydi.

11.    Tayyor sabzavotlarni aslo suvda sovutmang, aks holda ular shilimshiq bo`lib qoladi va po`stidan tozalashga qiynalasiz. Bu mazasiga ham ta`sir qilishi mumkin. 

Sharhlar

​«Osiyo» salati — baqlajon va no`xatdan!

30.06.2017, 15:55

Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...
​«Yoz» pirogi — olma va tvorogning ajoyib uyg`unligi

24.06.2017, 11:23

Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...
​O`rikli chizkeyk — yoz yozdek o`tsin!

23.06.2017, 11:11

Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...
​Jahongir Otajonov moskvaliklarga xorazmcha “shivit oshi” tayyorlab berdi(Foto)

22.06.2017, 13:44

O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...
Ob-havo: Toshkent
Valyuta kursi
1