1. Xom sabzavotlarni plastmassa taxtakachda to`g`rang. Aks holda, yog`ochlisi sabzavot sharbati va hidini o`ziga singdirib oladi. Keyin o`sha o`tkir hid boshqa sabzavotlarga ham urib qolishi mumkin.
2. Xom sabzavotli salatlarni avvaldan emas, stolga tortishga bir necha daqiqa qolganida tayyorlang.
3. Qaynatilgan sabzavotlarni butunlay soviganidan so`nggina to`g`rang. Sovuq maxsulot bilan issiq maxsulotni aralashtirish salat ta`mini buzadi.
4. Qaynatilgan sabzavotlar yumshab qolmasligi va mazasi taxir bo`lmasligi uchun ular qaynayotgan suvga bir choy qoshiq shakar soling.
5. Salatga solinadigan kartoshka ezilmasligi va mazali bo`lib pishishi uchun kam suvda qaynating. Yoki zar qog`ozga o`rab, gaz pechida pishirib oling.
6. Tayyor salatlarni uzoq saqlash uchun shishali yoki emal idishda saqlang.
7. Salatni faqatgina tarkibiga kiruvchi maxsulotlar bilan bezating. Shunda mazasi o`zgarmaydi.
8. Har qanday salatni muzlatgichda 12 soatdan ortiq saqlab bo`lmaydi.
9. Qavat-qavatli salatlar mayonezga to`yinib, mazali bo`lishi uchun qavatini yupqaroq va kamroq qiling.
10. Sabzavotlarni iloji boricha alohida alohida qaynating, shunda ularning ta`mi va rangi buzilmaydi.
11. Tayyor sabzavotlarni aslo suvda sovutmang, aks holda ular shilimshiq bo`lib qoladi va po`stidan tozalashga qiynalasiz. Bu mazasiga ham ta`sir qilishi mumkin.
30.06.2017, 15:55
Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...24.06.2017, 11:23
Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...22.06.2017, 13:44
O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...