Zarur masalliqlar: 500 gr. oshirma qatlama xamir, 6 ta tovuq oyog`i, 300 gr. qo`ziqorin (tuzlanganini ham ishlatish mumkin), 5 ta kartoshka, 50 ml. sut, 2 osh qoshiq sariyog`, o`simlik yog`i, tuz, murch.
Tayyorlanishi: 1. Kartoshkani po`stidan tozalab, suvga solib qaynating.
2. Piyoz va qo`ziqorinni maydalab to`g`rab, qizdirilgan o`simlik yog`ida 15 daqiqa qovuring.
3. Tovuq go`shtiga tuz sepib, 25-30 daqiqa qizdirilgan o`simlik yog`ida pastroq olovda pishiring.
4. Qaynatilgan kaatoshkaga sariyog` qo`shib, ezing. Sut va tuzni solib, aralashtiring. So`ngra qo`ziqorinli aralashmani qo`shasiz.
5. Qatlama xamirni 3 mm. qalinlikda yoyib, 15x15 sm. kattalikdagi to`rtburchak shakllar kesing. O`rtasiga aylana qilib yoyilgan kichkina xamir bo`lagini qo`yib, qiymadan soling. So`ngra bittadan tovuq go`shtini bo`yiga joylaysiz. Xamirni esa markazga to`plang va tugib, ip bilan bog`lang. Yog`langan qolipga terib, tovuq oqyolarining uchini zar qog`oz bilan o`raysiz. 180 darajada qizdirilgan gaz pechiga 20-25 daqiqaga qo`ying.
1 soat
6 kishilik
30.06.2017, 15:55
Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...24.06.2017, 11:23
Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...22.06.2017, 13:44
O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...