1

Fransuz shirinligi — zefir tayyorlashni o`rganamiz!

SUG'DIYONA 23.12.2016, 15:29
Teglar: Taom
Fransuz shirinligi — zefir tayyorlashni o`rganamiz!

Fransuzchadan tarjima qilinganda «engil shabboda» ma`nosini anglatuvchi bu shirinlikni uy sharoitida tayyorlash juda oson. Zefir tayyorlashning bir necha usullari bor. Sizga tuxumning oqini ko`pirtirib o`tirmay, osongina tayyorlanadigan zeyir tayyorlashni o`rgatamiz.

Zarur masalliqlar:

300 gr. shakar, 25 gramm jelatin, 1 choy qoshiq limon kislotasi, 1 choy qoshiq iste`mol sodasi, suv va vanilin.

Tayyorlanish jarayoni:

1. Jelatinga yarim stakan iliq suv quying-da, yarim soatga tindirib qo`ying.

2. Shakarga ham yarim stakan suv solib, olovga qo`ying. qiyomni aralashtirib turgan holda 8-10 daqiqaga qaynating.

3. Qiyomga jelatinni solib aralashtiring.

4. Endi esa mikser yordamida 7-10 daqiqa davomida ko`pirtirib oling.

5. Limon kislotasini solib yana 5 daqiqa ko`pirtiring.

6. Navbat iste`mol sodasi va vanilinga etdi. Ularni solib yana 4 daqiqa ko`pirtiring.

7. Tayyor, qo`yuq oq qorishmani maxsus qolipga soling. Idishga pergament qog`ozi to`shab, so`ng ozroq yog`lang. Agar silikon qoliplaringiz bo`lsa, pergament qog`ozidan foydalanmasangiz ham bo`ladi. Ammo yog`lashni unutmang. Aks holda zefirni ajratish qiyinchilik tug`dirishi mumkin.

8. Zefirni bir kunga muzlatgichga joylashtiring. So`ng ularni olib, har birini shakar upasiga botirib oling, shunda zefirlar bir-biriga yopishib qolmaydi.

9. Yana xuddi shu uslubda mevali zefirlar tayyorlasangiz ham bo`ladi. Buning uchun tayyor mevali jelelardan harid qiling. Betakror zefir tayyorlashni istasangiz, uni ko`pirtirish uchun vaqtingizni ayamang. Shuning uchun ham har bir bosqichda ko`pirtirish vaqtlari aniq belgilangan. 

Sharhlar

​«Osiyo» salati — baqlajon va no`xatdan!

30.06.2017, 15:55

Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...
​«Yoz» pirogi — olma va tvorogning ajoyib uyg`unligi

24.06.2017, 11:23

Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...
​O`rikli chizkeyk — yoz yozdek o`tsin!

23.06.2017, 11:11

Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...
​Jahongir Otajonov moskvaliklarga xorazmcha “shivit oshi” tayyorlab berdi(Foto)

22.06.2017, 13:44

O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...
Ob-havo: Toshkent
Valyuta kursi
1