"Darakchi" gazetasining "O`zbegim oshxonasiga" loyihasi qahramoni - iste`dodli xonanda Ziyoda QOBILOVA uydagilarini mazali taomlar bilan siylashda borasida mohir desak ishonasizmi? Bugunga qadar xonandaning ijod “oshxona”sidan boxabar edingiz, endi esa Ziyodaning beka sifatidagi mahoratidan ham xabardor bo`lasiz. “Palet” restorani oshpazlari Sardor Onorov, Artur Kim Ziyodaning oshxonadagi mahoratiga tan berishdi...
Mevali desert uchun zarur masalliqlar:
- 1 tadan banan, apelsin,
- 1 bo`lak konservalangan ananas,
- 1 tadan nok, shaftoli, kivi,
- 1 tadan qizil, yashil olma,
- 100 gr. qaymoq, ta`bga ko`ra qand upasi.
Bezak uchun:
- 5-6 dona malina yoki shotut, yalpiz.
- 20 gr. kokos siropi,
- 240 gr. ananas sharbati,
- 20 gr. qaymoq va 150 gr. muz
Tayyorlanishi:
1-jarayon:
Banan, konservalangan ananas, apelsin, shaftoli, kivini po`stlog`idan tozalanadi. Mevali desert rang-barang chiqishi uchun esa qizil va yashil olma, nokni po`sti qoldiriladi. Hamma mevalar o`rtacha kattalikda to`rtburchak shaklda to`g`raladi.






Bezak uchun:
- 1 bo`lak kivi va olcha yo gilos, limon, shakar yoki kokos kukuni
Tayyorlanishi:
1-jarayon:
Uy sharoitida 1 litrlik bankaga muz, kokos siropi, ananas sharbati, qaymoq solib, muz eriguncha 5 daqiqacha chayqatasiz.



2-jarayon:
Kokteyl solinadigan bokalning atrofini limon bilan artasiz.



3-jarayon:
Bokalga kokteyl quyib,




Sadoqat ALLABERGANOVA tayyorladi. Fotomuxbir: Islom RO`ZIEV






