Zarur masalliqlar:
- 100 gr. bon file,
- 1 ta tuxum,
- 300 gr. jo`xori uni,
- tuz, murch, kashnich urug`i, soya.
Bezatish uchun zarur masalliqlar:
- Anor, limon,
- cherri pomidori,
- rukkola ko`kati.
Tayyorlanishi:
1-jarayon:
Bon file tuz, murch, kashnich urug`i va soya bilan marinadlanadi.


So`ng barmoq qalinligida somoncha shaklida to`g`raladi.


Go`shtni avval atalangan tuxumga, so`ng jo`xori uniga bulab, o`rta olovdagi yog`da qovurib olamiz.








Go`sht albatta, bon file bo`lishi shart, yo`qsa tez pishmaydi va mazasi ham kutilgandek chiqmaydi.
2-jarayon:



Pishgan go`shtni likopchaga solib, rukkola, bo`laklangan limon, anor donachalari va cherri pomidori bilan didingizga qarab bezatasiz.



Sadoqat ALLABERGANOVA tayyorladi. Fotomuxbir: Islom RO`ZIEV






