Shifobaxsh xususiyatlari:
- tarkibida askorbin kislotasi yuqori;
- og`riq qoldiruvchi;
- shamollashda badanni terlatuvchi;
- boshga damlama qilib surtilganda qon aylanishini yaxshilovchi xususiyatlari bor.
Nojo`ya ta`siri: ko`p miqdorda iste`mol qilinganda ter ajralishi ortishi, buyrak va jigar faoliyatining buzilishi, ba`zi hollarda ko`ngil aynishi va qayd qilish kabi holatlar kuzatilishi mumkin.
Kimlarga mumkin emas? Oshqozon, buyrak va jigar kasalliklariga chalingan bemorlarga tavsiya etilmaydi.
Resept: 3-4 ta qalampir 200 gr. suvda qaynatiladi. Pishgach, maydalab to`g`rab, arpa uni va kunjut yog`i aralashtiriladi. Mazkur malhamni Bel og`rig`i, mushaklar shamollashida og`riqli joylarga surtish mumkin.
Manba: «SUG‘DIYONA» gazetasi.