AsosiySUG'DIYONA

TANIShING, OVQATDAN ZAHARLANIShNING OLDINI OLISh ChORALARI?

'TANIShING, OVQATDAN ZAHARLANIShNING OLDINI OLISh ChORALARI?'ning rasmi

Tozalikka rioya qiling!

  • Ovqat tayyorlashga kirishishdan avval qo`llaringizni yaxshilab yuving.
  • Uy yumushlari va hojatdan so`ng oshxonaga qo`lingizni yuvmay kirmang!
  • Ovqat tayyorlashda ishlatiladigan va boshqa xil oshxona jihozlarini toza tuting.

Mahsulotlarni kerakli darajada pishirilishini nazorat qiling!

  • Har bir taom tayyorlanish jarayonida qaynab chiqishi lozim! Kamida 70 daraja haroratda taom tayyorlanishi kerak.
  • Go`shtli mahsulotlarni pishirish jarayonida ularni yaxshilab qovurish lozim. Go`sht aslo pushti rangda bo`lmasin!

Suv va oziq-ovqat mahsulotlarning sifatiga e`tiborli bo`ling!

  • Iste`mol qilinadigan suv, albatta, qaynatilgan bo`lishi lozim.
  • Mahsulot xarid qilish jarayonida kerakli mutaxassislar tomonidan sifati tekshirilganlarini tanlang.
  • Meva va sabzavotlarni yuvib ishlating!

Pishirilgan va xom mahsulotlarni alohida saqlang!

  • Xom mol, parranda va baliq hamda dengiz mahsulotlarini pishirilgan mahsulotlardan alohida saqlang. Muzlatkichning boshqa-boshqa bo`linmalaridan foydalangan ma`qul.
  • Xom go`sht mahsulotlarni kesish uchun alohida oshxona jihozlaridan foydalanishni maslahat beramiz.

Mahsulotlarni saqlash jarayonida haroratga ahamiyat bering!

  • Pishirilgan mahsulotlarni xona haroratida 2 soatdan ortiq qoldirmang!
  • Ovqatni suzishga qadar issiq holda (60 daraja issiqlikda) ushlab turishga harakat qiling.
  • Muzlatilgan mahsulotlarni xona haroratida eritmang! Yaxshisi, bu ishni muzlatkichning harorati yuqoriroq bo`linmasida amalga oshiring.

Manba: «SUG‘DIYONA» gazetasi

Boshqa yangiliklar