Foydali xususiyatlari:
- ishtahani ochadi;
- me`da va jigar kasalliklari;
- kamqonlik;
- bachadon xastaliklari;
- jarohat, yara va shishlarni davolashda naf beradi.
Nojo`ya ta`siri: o`n ikki barmoq ichak yarasi, gastritda salbiy ta`sir ko`rsatishi mumkin. Ortiqcha va noto`g`ri qabul qilinsa, yuz rangini sarg`aytirib, tanani ozdiradi.
Kimlarga mumkin emas? Homilador va emizikli ayollarga ziradan tayyorlangan malhamlar har doim ham tavsiya etilavermaydi.
Narxi: poytaxt bozorlarida 100 gr. ziraning o`rtacha narxi 2.000 so`m atrofida.
Resept: 1. Organizmda to`planib qolgan ellarni ketkazish, ovqat hazmini yaxshilashda ziradan damlama tayyorlab ichiladi. Buning uchun 100 gr. qora ziraga
2. Ko`k yoki qora choy damlamasiga yarim choy qoshiq zira urug`ini qo`shib, 10 daqiqa davomida past olovda qaynatiladi. Damlamani ovqatlanishdan oldin yoki keyin choy kabi ichiladi. U qon bosimi oshganda foydali hisoblanadi.
Manba: «SUG‘DIYONA» gazetasi.