Zarur masalliqlar (6 kishilik): 1 kg. qo`y go`shti (yog`li bo`lsin), 3 bosh piyoz, 3 osh qoshiq o`simlik yog`i, 2 osh qoshiq un, 1 osh qoshiq tomat pastasi, 2 bo`lak sarimsoq piyoz, qora murch, lavr yaprog`i, ko`k piyoz, petrushka, maydalangan qizil murch, tuz.
Tayyorlanishi: 1. Qo`y go`shtini o`rtacha kattalikda bo`laklab, qizdirilgan o`simlik yog`ida qovuring.
2. Piyozni mayda to`rtburchak shaklida to`g`rab, qovurilayotgan go`shtga qo`shing. Tuz sepib, yana 5 daqiqa qovurishda davom eting.
3. Qovurmaga un solib, aralashtiring. Maydalangan qizil murch seping. Keyin go`sht botadigan miqdorda qaynoq suv soling. Lavr yaprog`i solib, 1 soatcha past olovda dimlang. Go`sht mayin va yumshoq pishishi kerak.
6. Qora murch donalari, tomat, maydalab to`g`ralgan ko`k piyoz va sarimsoq piyozni solib, yana 15 daqiqa dimlang. Ko`katlar bilan bezab, dasturxonga torting.
Tayyorlanish vaqti: 2 soat
30.06.2017, 15:55
Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...24.06.2017, 11:23
Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...22.06.2017, 13:44
O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...