Zarur masalliqlar: o`rtacha kattalikdagi qovoq, 2 litr suv, 150 gr. shakar, 10 bo`lak sarimsoq piyoz, 10 ta yulduzcha (gvozdika), 5 ta lavr bargi, 4 dona murch, 2,5 osh qoshiq sirka, 1 osh qoshiq tuz.
Tayyorlanishi: 1. Qovoqni po`sti va urug`idan tozalab, kichkina to`rtburchak shaklda to`g`rang. Chuqurroq idishga solib, 2 litr suv quying-da, 4 daqiqa qaynating. 1 choy qoshiq sirka qo`shing. Keyin qovoq bo`laklarini olib, suvini yaxshilab silqiting.
2. Tuz, shakar, yulduzcha, lavr bargi va murch donalarini suvga solib, qaynating. 1 osh qoshiq sirka qo`shib, olovni o`chiring. Sarimsoq piyoz bo`laklarini qovoq bo`laklari orasiga soling. Ustidan marinadlash uchun tayyorlangan suvni quyib, qopqog`ini yoping. 24 soat sovuq joyda qo`ying.
Tayyorlanish vaqti: 30 daqiqa.
30.06.2017, 15:55
Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...24.06.2017, 11:23
Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...22.06.2017, 13:44
O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...