Zarur masalliqlar (4 kishilik): 1 ta o`rtacha kattalikdagi qovoq, 200 gr. qo`ziqorin, 100 ml. sho`rva (kubiklardan foydalansangiz ham bo`ladi), 3 ta kartoshka, 1 bosh piyoz, 3 osh qoshiq tomat, 2 osh qoshiq sariyog`, yarim bog`dan shivit va kinza, o`simlik yog`i, tuz, murch.
Tayyorlanishi: 1. Qovoqning ustki qismini ehtiyokorlik bilan kesib oling. Keyin ichini o`yib olib, urug`idan tozalang. Sariyog`ni qovoqning ichiga surtib chiqing.
2. Qo`ziqorinni bo`laklarga ajratib, qizdirilgan o`simlik yog`ida qovurib oling.
3. Kartoshkalarni kichikroq qilib to`g`rab, qovurib oling. Piyozni halqa shaklida to`g`rab, uni ham tillarangga kirguncha qovuring-da, keyin tomat soling. Oxirida sho`rvani qo`shib, maydalangan ko`katlarni ham soling.
4. Qovoq ichiga kartoshka, qo`ziqorinni solib, tuz, murch seping. Keyin piyozli qaylani quyib, qovoqli qopqoqni yoping. 200 darajada qizdirilgan gaz pechiga 40 daqiqaga qo`ying. Keyin pishloq qirindisini sepib, yana 15 daqiqa gaz pechida qoldiring.
Tayyorlanish vaqti: 1 soatu 40 daqiqa.
30.06.2017, 15:55
Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...24.06.2017, 11:23
Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...22.06.2017, 13:44
O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...