Zarur masalliqlar (10 kishilik): 1 dona uzunchoq shakldagi qovoq, 200 gr. shakar, 150 gr. un, 100 gr. sariyog`, 4 dona tuxum, 4 osh qoshiq qaymoq, 3 osh qoshiqdan kraxmal va limon sharbati, 2 osh qoshiq smetana, 1 choy qoshiq limon qirindisi, dolchin, yong`oq, tuz.
Tayyorlanishi: 1. Qovoqni urug`idan tozalab, 50 daqiqaga 200 darajada qizdirilgan gaz pechiga qo`ying. Keyin po`stini olib tashlab, qovoqni yaxshilab ezing.
2. Un, sariyog`, 1 dona tuxum va 50 gr. shakarni aralashtirib, xamir tayyorlang-da, yarim soat muzlatkichda qo`ying.
3. Qovoqli bo`tqa sovigach, qolgan shakarni aralashtirib, kraxmal, smetana, dolchin, maydalangan yong`oq, limon sharbati va qirindisi, qaymoqni qo`shing. Qolgan tuxumni ham aralashmaga soling.
4. Xamirni yupqa qilib yoyib, yog`langan qolipga qo`ying. Ustidan qovoqli aralashmani soling. 180 darajada qizdirilgan gaz pechida 45 daqiqada pishadi. Pishgach, maydalangan yong`oq va qaymoq bilan bezash mumkin.
Tayyorlanish vaqti: 2 soatu 40 daqiqa.
30.06.2017, 15:55
Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...24.06.2017, 11:23
Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...22.06.2017, 13:44
O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...