AsosiySUG'DIYONA

“Qorbobo” va “qor parcha” pishirig`i

Kerakli masalliqlar:  

250 gr. un

45 gr. kakao

150 gr. yumshatilgan sariyog`

100 gr. shakar

75 gr. qo`ng`ir shakar

bir dona tuxum

vanilin

Tayyorlanish jarayoni:

1. Masalliqlardan yumshoq xamir qorin

2. Tayyor xamirni 3 hil kattalikdagi dumaloq shaklda kesib olib pishirasiz.

3. Bezak uchun esa oq shokoladdan glazur va qurutilga apelsin po`sti kerak bo`ladi.

4. Tayyor doiralarga glazur surtib, pechenelarni ustma ust terib chiqamiz.

5. Va qotishi uchun qo`yib qo`yamiz.

6. Qor parchasini ham xuddi shu usulda tayyorlaymiz. Maxsus qor shaklli qoliplarda qor parchalarini kesib olamiz.

7. Kesib olingan qor parchalarini pergament qog`ozi to`shalgan gaz listida pishirib olamiz.

8. Pishgan qor parchalarini galazurga bulg`ab olamiz.

9. Glazur qotganida qor parchasi tayyor bo`ladi.

    Boshqa yangiliklar