Xushbo`y, shirali, qaylada dimlangan guruch va go`shtli sharchalar har kimning ishtahasini qitiqlovchi taom, shundaymi? Endi ularni yanada totli qilib tayyorlash mumkin. Buning yo`li oson.
1. Teftellarni faqatgina o`simlik yog`ida qovurib oling, aslo zaytun moyi, margarin, sariyog` yoki dumba yog`ida emas. Qizigan zaytun moyida qovurilgan teftellar bemaza chiqadi.
2. Teftellarni yasash oson bo`lishi uchun unga 1 dona tuxum yoki yorma soling.
3. Mol go`shti+tovuq go`shti yoki qo`y go`shti+mol go`shtini aralashtirib tayyorlangan teftellar mazaliroq chiqadi.
4. Agar teftellarni gaz pechida pishirishga qaror qilgan bo`lsangiz, qayla tayyorlashda bor fantaziyangizni ishga soling. Sabzavotlar, qaymoq, qirg`ichdan o`tkazilgan pomidor va unni aralashtirib qayla tayyorlang. Teftelning mazasi ko`p jihatdan qaylaga bog`liq.
5. Qovurilgan teftellar ustiga darrov qayla quymang. Avval uning o`zini 5-10 daqiqa dimlang, so`ng qaylani solasiz.
6. Qayla teftellarni qoplasin, shunda ular shirali va xushbo`y bo`lib pishadi, quruq bo`lib qolmaydi.
7. Teftelga solinadigan guruchning shirasi qancha kam bo`lsa, shuncha kaloriyasi kam bo`ladi. Buning uchun guruchni avval sovuq suvda bir necha marta yuving, so`ng ko`p miqdorda suv solib qaynating. Qaynab chiqqach ustidagi ko`pikni olishni unutmang. Guruch kattalashgach, olovni o`chirib, 10 daqiqaga qoldiring. So`ng guruchni suzib oling-da, shirasi ketishi uchun muzday suvda chaying.
8. Teftellarni dimlash uchun qozonga solayotganda ular orasida masofa qoldiring, axir pishish jarayonida shishi bor. Tayyor teftellarni darrov eyishga shoshilmang. Olov o`chirilgandan so`ng xech bo`lmasa 1 soat qaylani singdirib tursin, bunday usul teftel ta`mini yana ham yaxshilaydi.
30.06.2017, 15:55
Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...24.06.2017, 11:23
Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...22.06.2017, 13:44
O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...