Zarur masalliqlar: 3 stakan un, 1 stakan suv, yarim stakan o`simlik yog`i, 3 osh qoshiq shakar, 1 osh qoshiq xamirturush, 1 choy qoshiq tuz; ichiga solishga: 500 gr. olma murabbosi.
Tayyorlanishi: 1. Elakdan o`tkazilgan unga shakar, tuz va xamirturushni qo`shing.
2. So`ngra issiq suv va o`simlik yog`ini solasiz-da, xamir qorasiz. Xamirdan zuvala yasab, ustini dasturxon bilan yoping-da, issiq joyga 1,5-2 soatga qo`ying.
3. Oshirilgan xamirdan kichik zuvalalar yasab o`rtacha qalinlikda yoying va o`rtasiga olma murabbosidan solib, tuging.
4. Tugilgan pishiriqlarning yuqori tomonini pastga qaratib, pishiriq qog`ozi solingan patnisga tering va 15 daqiqa ustini yopib tindiring.
5. Endi pishiriqlar ustiga o`simlik yog`idan surtib, 180 darajada qizdirilgan gaz pechiga 25-30 daqiqaga qo`ying.
3 soat
6 kishilik
30.06.2017, 15:55
Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...24.06.2017, 11:23
Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...22.06.2017, 13:44
O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...