Zarur masalliqlar (4 kishilik): 1 kg. yangi kartoshka, 700 gr. shampinon qo`ziqorin, 200 ml. qaymoq, 200 gr. pishloq, 1 bosh piyoz, 2 bo`lak sarimsoq piyoz, 4 osh qoshiq zaytun yog`i, yarim bog` shivit, tuz, qora murch.
Tayyorlanishi: 1. Shampinonlarni yupqa qilib, piyozni esa halqa shaklida to`g`rang.
2. Qizdirilgan zaytun yog`ida piyozni tilla rangga kirguncha qovuring. Keyin shampinonlarni qo`shib, 5 daqiqa qovurishda davom eting.
3. Kartoshkani aylana shaklida yupqa to`g`rang-da, ezilgan sarimsoq piyoz bilan aralashtiring.
4. Chuqurroq idishga avval kartoshkaning yarmini, keyin qovurilgan piyoz va qo`ziqorinni soling. Qolgan kartoshkani ham solib, ustidan qaymoqning yarmini quying. Idish ustini zar qog`oz (folga) bilan yopib, 180 darajada qizdirilgan gaz pechiga 40 daqiqaga qo`ying.
5. Pishloqni qirg`ichning katta tomonidan o`tkazing. Keyin kartoshka toblamaning zar qog`ozini olib tashlab, qolgan qaymoq va pishloqni solib, yana 10 daqiqa gaz pechida qoldiring.
6. Shivitni maydalab to`g`rab, toblama yuziga seping-da, dasturxonga torting.
Tayyorlanish vaqti: 1 yarim soat.
30.06.2017, 15:55
Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...24.06.2017, 11:23
Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...22.06.2017, 13:44
O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...