AsosiySUG'DIYONA

OYBEK va NIGORAdan “ITALYaNChA PASTA”

'OYBEK va NIGORAdan “ITALYaNChA PASTA”'ning rasmi

"Darakchi" gazetasining "O`zbegim oshxonasiga" loyihasi qahramonlari Nigora “Italyancha pasta” egisi kelgani uchun Oybek rafiqasini “Palet” restoraniga olib keldi. Juftlik u erda oshpaz Bahrom HAQNAZAROVdan shu taomni pishirishni o`rganishga kirishishdi. Qiziq, Nigora tez tayyorlanadigan ovqatga qiziqib qolibdi...

Zarur masalliqlar (4 kishilik):

  • 0,5 kg. un,
  • 200 gr. tovuq go`shti,
  • 6ta xonadon tuxumi,
  • 100 gr. porey piyozi,
  • 80 gr. zaytun yog`i,
  • 200 gr. qo`ziqorin
  • 200 gr. qaymoq
  • Ta`bga ko`ra tuz, murch, o`ziga xos ta`m beruvchi ziravor: kiyik o`ti, pishloq.

Qaylasi uchun zarur masalliqlar:

Tayyorlanishi:

1-jarayon:

Nigora: — Unga 6 ta tuxumni chaqib, ustiga 50 gr. zaytun yog`i hamda 40 gr. tuz solib xamir qoriladi.

Xamir lag`monning xamiriga nisbatan biroz qattiq qorilishi kerak. So`ng tinishi uchun muzlatgichga yarim soatga qo`yamiz.

2-jarayon:

Oybek: — Xamirni istasangiz maxsus moslamada kesib olishingiz mumkin.

Bo`lmasa, kesma lag`mondagidek yoyib to`g`rasa ham bo`ladi.

So`ng yana tinishi uchun 10 daqiqaga muzlatgichga olib qo`ying.

Keyin tuzli suvda xamirni qaynatib olamiz.

Qaylaning tayyorlanishi:

Nigora: — Oybek, “Sevginator-2”dagi Manzura opa bilan Muqaddas Xoliqovaning ovqat pishirish sahnasi yodimga tushib ketdi. Manzura Yo`ldosheva “Oyijon, kartoshkani o`zingiz artib bera qoling, sizda juda chiroyli chiqyapti-da”, deydi-ku ayyorlik bilan (miriqib kuladi).

Oybek: — Ha, menda doim chiroyli chiqadi o`zi.

1-jarayon:

Tovuqni o`rtacha kattalikda somoncha, porey piyozi yarim oy shaklida to`g`raladi.

Qo`ziqorin o`rtasidan ikkiga, so`ng uchga bo`linadi.

2-jarayon:

Oybek: — Nigora, o`zim qovurib bera qolay-a? Demak, boshladik! 25 gr. zaytun yog`ida porey piyozi o`lgunicha qovuriladi.

Ustiga tovuq go`shtini solib, pishgunicha aralashtirib turamiz. Keyin qo`ziqorin qo`shib, tayyor holga kelguniga qadar pishiriladi. Ta`bga ko`ra tuz, murch va kiyik o`ti ziravorini solishni ham unutmang.

So`nggi jarayon qaymoq qo`shib, biroz quyilguncha aralashtiramiz. Qayla tayyor! Biroq tovadagi qaylani gazdan olmay, pishgan xamirni ustiga solib, masalliqni yaxshilab aralashtiring.

Tayyor taomni likopchalarga suzib, ustini qirg`ichdan chiqarilgan pishloq bilan bezashingiz mumkin.

ESLATMA!
  • Xonadon tuxumidan foydalansangiz, xamirning rangi chiroyli chiqadi va albatta, taomning mazasi o`zgacha bo`ladi.
  • Porey piyozini o`rniga oq piyoz ishlatsa ham bo`ladi.

Sadoqat ALLABERGANOVA tayyorladi. Fotomuxbir: Islom RO`ZIEV

    Bizni ijtimoiy tarmoqlarda kuzatib boring

    Boshqa yangiliklar