Oshpazlarning mahorat siri nimada ekanligini bilasizmi? Maxsus resept yoki antiqa aralashmalarda deb o`ylasangiz, adashasiz. Aslida mazali taom tayyorlashning maxsus resepti yo`q. Shunchaki qonun-qoidasiga to`g`ri amal qilish va oshxonada tajriba o`tkazishdan cho`chimaslik kerak. Ana shunda mahoratingiz oshib, taomu eguliklaringiz ta`mi og`izda qoladigan bo`ladi. Demak, oshxona bekasi bo`lishning ba`zi sir-asrorlari siz uchun qiziq bo`lsa, maslahatlarimizga diqqat qiling.
Biskvit korji
Biskvit oson tayyorlangani bilan biroz «qaysar»roq. Hatto mikserda tuxum oqini uzoqroq ko`pirtirib yuborsangiz ham shishib chiqmay qoladi. Agar un solganingizdan so`ng xamir suyuqroq chiqqandek tuyulsa, aslo un qo`shib quyuqlashtirmang. Xamirga yarim choy qoshiq iste`mol sodasi aralashtiring-da, gaz pechiga qo`ying. Soda yordamida suyuq biskvit xamiri keraklicha ko`tariladi.
Iste`mol sodasi
Pishiriqqa iste`mol sodasi ishlatayotgan bo`lsangiz, sirka yoki limon sharbati bilan aralashtirib, so`ng foydalaning. Yo`qsa, pishiriqdan sodaning taxir mazasi va yoqimsiz hidi bilinib qoladi.
Shokoladli glazur
Tort ustiga quyiladigan glazurdan foydalanayotganingizda oqib ketmasligi uchun ozgina kraxmal solib aralashtiring. Glazurni tort korjiga tekis surtish uchun pichoqni avval issiq suvga botirib, keyin ishlating.
Krem tayyorlashda....
Quyuq qaymoqdan krem tayyorlab bo`lmaydi. Shu sabab qaymoq quyuq bo`lsa, ozgina sut aralashtirib, keyin foydalansangiz, krem bir tekis surtiladi.
Yumshoq sufle tayyorlashda....
Agar tvorog yoki djem qo`shilgan pirog ustini shakar bilan ko`pirtirilgan tuxum oqi bilan bezamoqchi bo`lsangiz, aralashmaga 1-2 osh qoshiq limon sharbati yoki kukunidan qo`shing. Shunda bize yumshoq sufle ko`rinishida bo`lib, bize singari qotib qolmaydi.
- Manba: «SUG‘DIYONA» gazetasi.






