Zarur masalliqlar: xamiriga: 350 gr. un, tuz, 120 gr. sariyog`, 1 dona tuxum sarig`i, tuz; ustiga solishga: 1 kg. qovoq, 200 ml. qaymoq, 120 shakar, 3 dona tuxum, yong`oq, dolchin, qalampirmunchoq kukuni.
Tayyorlanishi: 1. Muzlatilgan sariyog`ni maydalab un va tuz bilan aralashtiring. Tuxum sarig`ini solib, 1 osh qoshiq suv qo`shing-da, xamir tayyorlang. Zuvalani sellofanga o`rab, 1 soatga muzlatkichga qo`ying.
2. Xamirni aylana shaklda, qolipingizga moslab yoying. Bir-ikkita joyiga sanchqi sanchib, yana sellofanga o`rang-da, 20 daqiqaga muzlatkichga qo`ying. So`ngra ustiga quruq loviya solib, 15 daqiqaga 180 darajada qizdirilgan gaz pechiga qo`ying. Keyin loviya donalarini olib tashlaysiz.
3. Qovoqni po`stidan tozalab, katta bo`laklarga bo`ling-da, zar qog`ozga o`rab, 180 darajada qizdirilgan gaz pechiga 20 daqiqaga qo`ying. So`ngra maydalab, yaxshilab ezing.
4. Tuxumni ko`pirtirib, shakar va qaymoq qo`shing-da, ko`pirtirishda davom eting. Qovoq bilan aralashtirib, dolchin va qalampirmunchoq qo`shib, pirog ustiga soling. Maydalangan yong`oqni pirog yuziga joylab, 35 daqiqaga 180 darajada qizdirilgan gaz pechiga qo`ying.
Tayyorlanish vaqti: 1 soatu 30 daqiqa.
6 kishilik.
30.06.2017, 15:55
Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...24.06.2017, 11:23
Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...22.06.2017, 13:44
O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...