1. Yong`oq va pomidor qo`shilgani
To`g`ralgan pomidorni qozonga solib, olovni yoqing. Qaynab chiqqach, ezg`ilab oling-da, to`g`ralgan piyoz va yashil loviyani qo`shib, 15 daqiqa qaynating. Taomga tuz, sarimsoq va ko`katlarni qo`shing. Yong`oq solingach, qizil loviyani qo`shasiz. Qaynab chiqqach, likopchalarga suzishingiz mumkin.
2. Ko`katlar bilan...
Sabzavotlarni mayda to`g`rab, o`simlik yog`ida qovuring. Yarim tayyor ko`rinishga kelgach, qaynatilgan loviyani qo`shasiz. Dasturxonga tortishda yuzasini to`g`ralgan pomidor bilan bezatish mumkin.
3. Ziravorlar bilan ham mazali!
Loviyani idishda solib, qaynating. Yarim tayyor ko`rinishga kelgach, suvini to`kib tashlab, mayda to`g`ralgan pomidor va bulg`or qalapirini qo`shing. Aralashma 15 daqiqa qaynatiladi. Tovada to`g`ralgan piyozni qizartirib oling. So`ng asosiy masalliqqa qo`shing. Tuz va ziravorlarni ham solib, aralashtiring-da, likopchalarga suzib oling.
4. Go`shtlisini tayyorlaymiz!
Go`shtni parak qilib to`g`rab, o`simlik yog`i solingan tovada piyoz bilan qovuring. Sarimsoqni qo`shgach, yarim piyola suv quying-da, dimlab qo`ying. Go`sht yarim tayyor ko`rinishga kelgach, qaynatilgan loviya, to`g`ralgan ko`katlar, tuz va murchni solib, aralashtirasiz. Dasturxonga tortishdan avval 100 gr. pomidor sharbatini qo`shib, 5 daqiqa dimlasangiz bo`lgani. Taom tayyor!
30.06.2017, 15:55
Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...24.06.2017, 11:23
Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...22.06.2017, 13:44
O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...