Zarur masalliqlar (6-8 kishilik): 5-6 dona qaynatilgan tuxum, 100-150 gr. quritilgan qo`ziqorin, 1 bosh piyoz, 50 gr. sariyog`, mayonez, tuz, murch, bezak uchun ko`k piyoz.
Tayyorlanishi: 1. Quritilgan qo`ziqorinlarni idishga solib, ustidan 1 stakan qaynagan suv soling va 15-20 daqiqaga qoldiring. So`ng suvini silqib, mayda to`rtburchak shaklida to`g`rang.
2. Piyozni maydalab to`g`rab, sariyog` solingan tovada 10 daqiqa qovuring. So`ng to`g`ralgan qo`ziqorinni solib, yana 10 daqiqa o`rta olovda qovurishni davom ettiring.
3. Qaynatilgan tuxumni ikkiga ajratib, sarig`ini alohida oling. Qovurilgan masalliqlarga tuxum sarig`i, mayonez, tuz va murchni qo`shib, sanchqi yordamida ezib, aralashtiring. Ikkiga ajratilgan tuxum bo`laklarini 1 osh qoshiq aralashma bilan to`ldirib, likopchaga tering va ustini ko`k piyoz bilan bezating.
Tayyorlanish vaqti: 20 daqiqa.
30.06.2017, 15:55
Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...24.06.2017, 11:23
Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...22.06.2017, 13:44
O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...