1. 1 kg.baliq, bitta piyoz, 3 osh qoshiq olma sirkasi, 1 osh qoshiq tuz, 1 stakan suv.
Bo`laklangan baliqni chuqurroq idishga soling. Ustidan xalqa shaklda to`g`ralgan piyozni joylang. Stakandagi suvga tuz va olma sirkasini aralashtirib, baliq ustidan quying. So`ng sellofan bilan o`rang-da, 12 soatga muzlatgichga qo`ying.
2. 2 kg.baliq, bittadan piyoz va sabzi, 5 dona qora murch, 1 osh qoshiq tuz, 2 choy qoshiq shakar, 2 dona dafna bargi, 2 choy qoshiq sirka, shivit.
2 stakan suvga shakar, tuz, murch donasi hamda dafna bargini solib, qaynatib oling. Piyoz va sabzini dumaloq xalqa shaklida kesing. To`g`ralgan baliq ustidan piyoz,sabzi va maydalangan shivitni joylab, qaynatmani quying. So`ng sirkadan seping-da, bir kunga qoldiring.
3. 2 kg.baliq, yarim bog`dan kashnich va shivit. Sousi uchun: yarim stakan o`simlik yog`i, 2 choy qoshiq sirka, 1 choy qoshiq xantal aralashmasi, 1 choy qoshiqdan tuz va shakar.
O`simlik yog`iga qolgan barcha masalliqlarni aralashtiring. Chuqurroq idishga bo`laklangan baliqning bir qismini solib, ustidan to`g`ralgan ko`katlar hamda sousdan quying. Shu ketma-ketlikda qolgan baliqni ham joylab olasiz. Marinadlangan baliq 4 soat muzlatgichga turishi kerak.
4. 1,5 kg.baliq, 2 bo`lak sarimsoq, yarim bog` shivit, bitta limon sharbati, 1 osh qoshiq tuz.
Bo`laklarga ajratilgan baliqni patnisga tering. Ustiga to`g`ralgan shivit, ezg`ilangan sarimsoq, tuz va limon sharbatini quyib chiqing. Shu holicha sellofanga o`rang-da, 2 soatga muzlatgichga qo`ying.
BILIB QO`YGAN YaXShI
30.06.2017, 15:55
Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...24.06.2017, 11:23
Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...22.06.2017, 13:44
O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...