Taom va eguliklarga eng ko`p ishlatadigan mahsulotimiz bu kartoshkadir. Undan foydalanayotganda esa ayrim oddiy qoidalarga amal qilsak, bas!
• Kartoshka qaynatayotganda suvga 2-3 bo`lak sarimsoqpiyoz, piyoz yoki ozgina shivit qo`shsangiz, ta`mi yanada shirin bo`ladi.
• Kartoshka tez pishishi uchun suvga 1 osh qoshiq margarin qo`shing.
• Agar eski kartoshkalarni qaynatmoqchi bo`lsangiz, suvga sirka qo`shish foydali.
• Yangi kartoshkalar oson tozalanishi uchun ularni sovuq suvda yuving.
• Kartoshkalarni baland olovda qovurish ularning miqdorini kamaytiradi. Yaxshisi, yaxshilab suvini silqitib, biroz qurigach, o`rtacha olovda qovuring. Shunda sabzavotlar qizarib pishadi.
• Kartoshka bo`tqasiga qaynoq sut qo`shish lozim. Agar sovuq sut qo`shsangiz, egulik rangi xiralashadi.
• Kartoshkalarni archgach, ulardan tezda foydalaning. Bo`lmasa, qorayib qoladi. Agar kartoshkalarni avvaldan tayyorlab qo`yishingiz kerak bo`lsa, sellofan paketga o`rab, havo kirmasligi uchun og`zini mahkamlang.
Kartoshkalarni uzoq muddat saqlamoqchi bo`lsangiz, qopga olma mevasi qoqisidan solib qo`ying. Shunda sabzavot ildiz otib ketmaydi.
30.06.2017, 15:55
Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...24.06.2017, 11:23
Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...22.06.2017, 13:44
O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...