Zarur masalliqlar (6 kishilik): 200 gr. pishloq, 100 gr. qaynatilgan tovuq go`shti, 50 gr. quritilgan non (suxari), 1 ta qizil bulg`or qalampiri, 1 osh qoshiq zaytun yog`i, 1 choy qoshiq limon sharbati, salat bargi, ko`katlar, tuz, murch.
Tayyorlanishi: 1. Pishloqni qirg`ichdan o`tkazing. Keyin qog`oz to`shalgan patnisga aylana shaklida solib, 200 darajada qizdirilgan gaz pechiga 4-5 daqiqaga qo`ying.
2. Pishloqlarni pechdan olgach, stakan yordamida suratdagidek qilib savatchalar yasang.
3. Tovuq go`shtini to`rtburchak, qizil bulg`or qalampiri, salat bargi va ko`katlarni maydaroq qilib to`g`rang. Keyin hammasini aralashtirib, tuz, murch seping.
4. Salatni ehtiyotkorlik bilan pishloqli savatchalarga soling. Keyin zaytun yog`i va limon sharbati solib, tuz, murch seping. Yuzasini quritilgan non va maydalangan ko`katlar bilan bezating.
Tayyorlanish vaqti: 30 daqiqa
11.11.2020, 21:22
"Aholining sog`lom ovqatlanishini ta`minlash bo`yicha qo`shimcha chora-tadbirlar to`g`risida" gi Prezident qarorida qayd etilishicha, oziq-ovqat mahsulotlarining tarkibida tuz, qand va yog` miqdori inson sog`lig`i uchun xavfsiz...30.06.2017, 15:55
Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...24.06.2017, 11:23
Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...