Zarur masalliqlar: korj uchun: 185 gr. sariyog`, 1,25 stakan un, 0,75 stakan shakar, yarim stakan kokos qirinidisi, 2 osh qoshiq kakao; ichiga solishga: 400 ml. quyultirilgan sut, 100 gr. muzlatilgan olcha mevasi (murabbodagisini ishlatsa ham bo`ladi), 1,5 stakan kokos qirindisi; glazur uchun: 100 gr. qora shokolad, 40 gr. sariyog`.
Tayyorlanishi: 1. Un, kakao, shakar va kokos qirindisini aralashtiring. Sariyog`ni eritib qo`shing. To`rtburchak shakldagi qolipga pishiriq qog`ozini joylab, xamirni soling-da, qoshiq bilan tekislab chiqing. Korjni 180 darajada qizdirilgan gaz pechiga 15-20 daqiqaga qo`ying.
2. Quyultirilgan sutni kokos qirindisi bilan aralashtiring.
3. Korj pishgach, quyultirilgan sutli aralashmaga olcha mevalarini soling. Korj ustidan aralashmani quyib, yana 20 daqiqa gaz pechida qoldiring.
4. Sariyog` va qora shokoladni suv bug`ida eriting. Shirinilk ustidan shokoladli glazurni solamiz-da, muzlatkichga qo`yamiz. Glazur qotgach, shirinlikni 12 bo`lakka bo`lamiz.
1 soat
12 kishilik
10.12.2021, 10:32
Har yili uzoq kutiladigan Yangi yil ayyomiga sanoqli kunlar qoldi. Toshkentda esa bayram tantanalarini nishonlash uchun tayyorgarlik ishlari allaqachon boshlab yuborilgan. Eng baland sanalgan yurtimizning...27.12.2019, 17:33
Insonlar Yangi yil bayramini odatda qorli sovuq ob-havo bilan kutib olishni xohlaydilar.Biroq boshqa janubiy o`lkalar kabi O`zbekiston aholisi ham har doim Yangi yilni qor bilan...17.12.2019, 22:10
Qashqadaryodagi tashkilot, korxona va muassasalar binolarini yangi yil arafasida bayramona bezalganlik darajasini aniqlash maqsadida viloyat hokimligi tomonidan “Eng yaxshi yangi yil manzarasi” tanloviga start berildi,...26.11.2019, 17:14
Istiqlol ko`chasidagi Alisher Navoiy nomidagi kutubxonada yonida odatdagidan ko`ra erta Toshkentning asosiy yangi yil archasi o`rnatila boshlandi.Darakchi.uz tahririyatiga yuborilgan suratlardan ko`rinib turibdiki, Archaning karkasi o`rnatib...