Zarur masalliqlar: korj uchun: 450 gr. uvalanadigan pechene, 200 grammdan sariyog` va qora shokolad, 7 osh qoshiq qaymoq; tvorogli aralashma uchun: 500 grammdan tvorog va smetana, 100 gr. istalgan yong`oq mag`zi, 70 ml. qaymoq, 15 gr. jelatin, 1 gr. vanilin.
Tayyorlanishi: 1. Pechenelarni yaxshilab ezing. Xona haroratida yumshatilgan sariyog` qo`shing. Yaxshilab aralashtirgach, aylana shakldagi chuqurroq qolipga pishiriq qog`ozi joylab, ustiga aralashmani soling.
2. Shokoladni maydalab, qaymoq qo`shing-da, suv bug`iga tutib aralashtiring. So`ngra pecheneli korj ustiga solib, yuzasini tekislang. Va muzlatkichga qo`ying.
3. Tvorogli aralashma uchun qaymoqqa jelatinni qo`shib, 30 daqiqagacha bo`ktirib qo`ying. Keyin jelatin eriguncha olovga qo`ying. Faqat qaynab ketmasin.
4. Tvorogni shakar bilan yaxshilab aralashtiring. Smetana qo`shib ko`pirtiring. Jelatinli qaymoq va vanilinni ham soling. Keyin tortning ustiga solib, maydalab qovurilgan yong`oq mag`zini seping. Va muzlatkichga qo`ying.
4 soat
6 kishilik
30.06.2017, 15:55
Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...24.06.2017, 11:23
Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...22.06.2017, 13:44
O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...