Zarur masalliqlar: xamiriga: 100-150 gr. un, 100 grammdan shakar va shokolad, 3 dona tuxum, 2 choy qoshiq xamiryumshatgich; sufle uchun: 250 ml. qaymoq, 150 gr. shakar, 10 gr. jelatin, 3 dona banan; ustiga sepishga: 100 gr. yong`oq.
Tayyorlanishi: 1. Shokoladni bo`laklab, suv bug`ida eriting. Tuxumni shakar bilan ko`pirtirib, shokoladni qo`shing-da, mikserda aralashtirishni davom ettiring. Keyin xamiryumshatgich va unni qo`shing. Xamir juda quyuq bo`lib ketmasin. Xamirni pishiriq qog`ozi solingan gaz patnisiga quyib, yuzasini tekislang. 180 darajada qizdirilgan gaz pechiga 10-15 daqiqaga qo`ying. Biskvitimiz pishgach, qog`ozi bilan issiq holida rulet shaklida o`rab qo`ying.
2. Bananni maydalab to`g`rang. Yong`oqni yaxshilab ezing.
3. Jelatinni 100 ml. qaynatib sovitilgan suvga solib, o`ramida ko`rsatilgan muddatga ivitib qo`ying. So`ngra olovga qo`ying. Qaynash darajasiga etgach, olovdan olib sovitasiz.
4. Qaymoqni shakar bilan ko`pirtirib, ivitilgan jelatinni qo`shing. 3 osh qoshiq qaymoqdan olib qo`yib, qolganiga bananni qo`shing. Mikserda yaxshilab aralashtiring.
5. Ruletning ustiga sufleni solamiz-da, o`raymiz. Va yuziga qaymoqdan surtamiz. Maydalangan yong`oqni sepib, 4-5 soat muzlatkichga qo`yish tavsiya etiladi.
8 kishilik
2 soat
30.06.2017, 15:55
Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...24.06.2017, 11:23
Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...22.06.2017, 13:44
O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...