Ko`pgina uy bekalari mehmondo`stliklari sababli ko`proq taom tayyorlab qo`yishlari bor gap. Natijada, ovqat ortib qoladi, tashlash uvol, ertasiga uni egisi kelmaydiganlar ham bor. Bunday vaziyatlarda quyidagi shpargalkalarimiz juda qo`l keladi.
Kabob go`shtidan cho`g` ta`mi kelib turadigan mazali sho`rva tayyorlasangiz bo`ladi. Buning uchun qolgan go`shtlarni mayda qilib to`g`rang-da, suv quyib qaynating, so`ng kartoshka, sabzi, sholg`omni mayda qilib to`g`rab qo`shasiz. Sho`rva yanada to`yimli bo`lishi uchun vermisheldan solisangiz ham bo`ladi.
Karam salatni ko`proq tayyorlab yuborgan bo`lsangiz, uni tovada baqlajon, pomidor, bulg`or qalampiri va kartoshka bilan o`simlik yog`ida qovurib oling. Sabzavotli raguga mayonez yoki ketchupdan qo`shib tanovul qilsangiz bo`ladi. Shuningdek, karamli salat dimlansa, pirojkilar uchun zo`r qiyma vazifasini bajaradi.
Pishloq o`rab qo`yish yodangizdan ko`tarilgani uchun qurib qolgan bo`lsa, hech tashvishlanmang. Uni bo`laklarga bo`lingda, tuxum, un, tuz va ziravorlar aralashtirib tayyorlangan qaylaga bulg`ab, tovada ikki tomonini qizartirib oling. Ta`bga ko`ra, tuxumli qayladan so`ng, non urvog`iga bulg`ab qovursangiz ham bo`ladi. Mazali nonushta tayyor!
Quymoq qildingiz-u, chuchuk qatiq ortib qoldimi? Undan engil va mazali tort tayyorlashga nima deysiz? 1 litr chuchuk qatiqni 1 stakan shakar va limon qirindisi bilan aralashtirib oling. 2 quti jelatinni suvda eritib, qatiqli aralashmaga soling. Avvaldan pishirib qo`yilgan biskvit yoki maydalangan pecheneli korj ustiga qatiqli massani solib muzlatgichga qotgunga qadar qo`ying.
Ba`zida chiroq o`chsa muzxonadagi tayyorlab qo`yilgan chuchvaralar erib, achinarli ko`rinishga keladi. tashlab yuborishga ko`zingiz qiymaydi. Endi ulardan pissa tayyorolaymiz. Demak, go`shtli xamirni yoyib, ustiga sous surting. Ta`bga ko`ra masalliq solib, «pissa»ni gaz pechiga joylang.
Ko`katlarning qattiq bandlarini tashlab yuborishga shoshilmang. Yuvib, ip bilan bog`lang-da, sellofan paketga solib, muzxonaga solib qo`ying. Sho`rva tayyorlayotganda ko`katni muzxonadan olib, solasiz. Taom tayyor bo`lganida olib tashlashni unutmang. Sho`rvaning xushbo`y hidi butun uyga taraladi.
30.06.2017, 15:55
Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...24.06.2017, 11:23
Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...22.06.2017, 13:44
O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...