AsosiySUG'DIYONA

YO`TAL TO`XTAYVERMASA, TURP ShARBATINI IChISh FOYDA BERADIMI?

'YO`TAL TO`XTAYVERMASA, TURP ShARBATINI IChISh FOYDA BERADIMI?'ning rasmi

Qaynatib pishirilgan turp yo`talga, shamollashga qarshi, siydik haydovchi, balg`am ko`chiruvchi, tomoq va o`pka xastaliklarida davo sifatida bemorlarga tavsiya etiladi. Ayniqsa, yo`tal hech qolavermasa, quyidagi muolajani qo`llashingiz mumkin.

Kattaroq turpning ichini pichoqda o`yib olasiz. Hosil bo`lgan chuqurchaga asal solasiz. Xona haroratida biror soat turgach, turp sharbat ajrata boshlaydi. Shu sharbatdan tez-tez ichib tursangiz, yo`taldan xalos bo`lasiz.

Yodda saqlangki, tayyor sharbatni idishga quyib olgach, chuqurcha ichiga yana asal solsangiz ham turp shirasi ajralaveradi.

Boshqa yangiliklar