Zarur masalliqlar: 6 dona bedana tuxumi, yarim kg. shampinon, 120 gr. tovuq go`shti, bitta piyoz, 50 ml. qaymoq, 30 gr. pishloq, 2 osh qoshiq o`simlik yog`i, tuz, murch.
Tayyorlanishi: 1. Piyozni mayda to`g`rab, o`simlik yog`ida qizartirib oling. 3-4 ta parraklangan shampinonlarni va to`rtburchak shaklda to`g`ralgan tovuq go`shtini qizargan piyozga qo`shib, qovurishda davom eting.
2. Masalliqlarga tuz, ziravorlar, qirg`ichdan chiqarilgan pishloq va qaymoqni qo`shib, 5-8 daqiqaga dimlab qo`ying.
3. Qo`ziqorinlarning qolgan qismini suvda chaying-da, qiyma solinishi uchun ichini bo`shating.
4. Shampinonlarning ichini qiyma bilan to`ldiring. So`ng har birining ustidan tuxum chaqing.
5. Qiymali qo`ziqorinlar 180 daraja qizdirilgan gaz pechida 15-20 daqiqa davomida pishiriladi.
4 kishilik
35 daqiqa