Zarur masalliqlar: 500 gr. go`sht qiymasi, 1 stakan pomidor pyuresi, 1 donadan baqlajon va kabachki, 2 ta bulg`or qalampiri, 1 bosh piyoz, 4 bo`lak sarimsoqpiyoz, 1 osh qoshiq o`simlik yog`i, tuz, murch.
Tayyorlanishi: 1. Piyozni yarim aylana shaklida yirikroq qilib to`g`rang-da, qizdirilgan o`simlik yog`ida 2-3 daqiqa qovuring. Keyin yarim aylana shaklda to`g`ralgan baqlajonni qo`shing. 3 daqiqadan so`ng maydalanagan bulg`or qalampirini solasiz.
2. Sabzavotlarni yana 3 daqiqa qovurgach, yarim halqa shaklda to`g`ralgan kabachkini solib, 5 daqiqa qovurasiz. Sarimsoqpiyozni bo`laklab soling-da, 1 daqiqadan keyin pomidor pyuresini qo`shib, tuz, murch seping.
3. Go`sht qiymasiga tuz, murch sepib, kichik «shar»chalar yasang-da, dimlangan sabzavotlarga solib, zar qog`oz (folga) bilan idish ustini yoping. 200 darajada qizdirilgan gaz pechida 40 daqiqada pishadi.
4 kishilik
1 soatu 10 daqiqa
30.06.2017, 15:55
Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...24.06.2017, 11:23
Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...22.06.2017, 13:44
O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...