1

Guruchdan gumbaz - faqat osh pishiraverasizmi?

SUG'DIYONA 07.10.2016, 15:30
Teglar: Taom
Guruchdan gumbaz - faqat osh pishiraverasizmi?

Zarur masalliqlar: 600 gr. go`sht qiymasi, 2 stakan guruch, 75 ml. o`simlik yog`i 1 bosh piyoz, 4 bo`lak sarimsoqpiyoz, 1 dona bulg`or qalampiri, yarim bog` ko`katlar, tuz, murch.

Tayyorlanishi: 1. Guruchni qaynoq suvga solib, 10 daqiqa iviting-da, so`ngra sovuq suvda yaxshilab yuving. 4 stakan suv solib, qozon qopqog`ini yopib, past olovda 25-30 daqiqa dimlang.

2. Sabzavotlarni maydalab to`g`rab, go`sht qiymasi bilan qovuring. Tuz, murch qo`shing. Pishishiga oz qolganda maydalangan ko`katlarni solasiz.

3. Chuqurroq qolipga zar qog`ozni joylang. O`simlik yog`idan surting-da, dimlangan guruchning yarmini solib, idish bo`ylab yoyib chiqing. Keyin go`sht qiymasini solasiz. Va qolgan guruchni bir tekis qilib yopasiz. Zar qog`oz bilan taom ustini berkitib, 200 darajada qizdirilgan gaz pechiga 25 daqiqaga qo`ying.

4 kishilik

1 soatu 20 daqiqa

Sharhlar

​«Osiyo» salati — baqlajon va no`xatdan!

30.06.2017, 15:55

Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...
​«Yoz» pirogi — olma va tvorogning ajoyib uyg`unligi

24.06.2017, 11:23

Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...
​O`rikli chizkeyk — yoz yozdek o`tsin!

23.06.2017, 11:11

Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...
​Jahongir Otajonov moskvaliklarga xorazmcha “shivit oshi” tayyorlab berdi(Foto)

22.06.2017, 13:44

O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...
Ob-havo: Toshkent
Valyuta kursi
1