Zarur masalliqlar: 500 gr. tovuq go`shti qiymasi, 400 gr. qush uyasi shaklidagi ugra, 1,5-2 stakan sho`rva yoki suv, 1 bosh piyoz, 1 donadan sabzi va bulg`or qalampiri, o`simlik yog`i, tuz, ziravorlar.
Tayyorlanishi: 1. Tovuq go`shti qiymasidan «yong`oq»lar yasang.
2. Piyoz va bulg`or qalampirini to`rtburchak shaklda maydalab to`g`rang. Sabzini qirg`ichdan o`tkazing. Keyin qizdirilgan o`simlik yog`ida sabzavotlarni qovuring. Suv yoki sho`rvaning yarmini soling. Ziravorlarni ham qo`shib, past olovda qaynating.
3. Endi ugralarni joylaysiz-da, qolgan suyuqlikni quyasiz. Va ustidan qiymali yong`oqlarni terib, qopqog`ini yopib, past olovda dimlaysiz. 25 daqiqalarda pishadi.
4 kishilik
40 daqiqa
30.06.2017, 15:55
Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...24.06.2017, 11:23
Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...22.06.2017, 13:44
O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...