Zarur masalliqlar: 150 gr. pishloq yoki brinza, 3 ta bulg`or qalampiri, 4 osh qoshiq zaytun yog`i, 2 bo`lak sarimsoqpiyoz, yarimta limon sharbati va po`sti, shivit, petrushka, tuz, qora murch.
Tayyorlanishi: 1. Bulg`or qalampirlarini ikkiga bo`lib, urug`laridan tozalang. 2 osh qoshiq zaytun yog`i surting-da, tovaga solib, gaz pechida 20 daqiqa davomida pishiring. Biroz sovigach, po`stini olib tashlang, uzunasiga o`rtacha kattalikda to`g`rang.
2. Sarimsoqpiyozni ezing, ko`katlarni maydalang. Pishloq yoki brinzani kattaroq qilib to`rtburchak shaklda to`g`rang.
3. Bulg`or qalampiriga tuz, murch sepib, ko`katlar va sarimsoqpiyoz bilan aralashtiring. Limon sharbati va zaytun yog`i ham qo`shing. Oxirida pishloq yoki brinzani solib, yaxshilab aralashtiring.
Tayyorlanish vaqti: 35 daqiqa.
4 kishilik.
30.06.2017, 15:55
Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...24.06.2017, 11:23
Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...22.06.2017, 13:44
O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...