Zarur masalliqlar (6 kishilik): yarim kilo o`rtacha kattalikdagi kartoshka, 300 gr. qo`ziqorin, 150 gr. tovuq go`shti, 100 gr. qattiq pishloq, 2 osh qoshiq eritilgan sariyog`, tuz, murch.
Tayyorlanishi: 1. Kartoshkalarning po`stini archib, pichoq bilan chuqur bo`lmagan kesmalar hosil qiling. Har bir kesmaning orasi bir xil masofada bo`lishi kerak.
2. Qo`ziqorinni suvda biroz qaynatib, chala pishiring va mayda to`g`rang. Tovuq go`shtini ham mayda to`rtburchak shaklda to`g`rab, qo`ziqorin bilan sariyog`da qovuring. Tuz va murch bilan ta`mini sozlang.
3. Gaz pechi listiga zarqog`oz solib, kartoshkalarni tering. Har bir kartoshkaning kesmasiga tayyorlangan qiymadan 1 osh qoshiqdan soling. Ustidan qirg`ichdan chiqarilgan pishloq sepib, eritilgan sariyog`ni quying.
4. Kartoshkalarni qizdirilgan gaz pechining 200 daraja haroratida 30 daqiqa pishiring. Pishgach, atrofini salat bargi bilan bezab, dasturxonga tortishingiz mumkin.
Tayyorlanish vaqti: 45 daqiqa.
30.06.2017, 15:55
Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...24.06.2017, 11:23
Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...22.06.2017, 13:44
O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...