1

Do`lma tayyorlash sirlari

SUG'DIYONA 19.10.2016, 13:39
Teglar: Taom
Do`lma tayyorlash sirlari

1. Do`lma uchun karam harid qilganingiz ma`qulroq. Karamning kichikroq va yumshoqrog`ini tanlang.

2.     10 daqiqa qaynagandan so`ng, o`rta olovda qaynayotgan karamni ehtiyotkorlik bilan bitta-bittadan karam bargini ajratib likopchaga olavering. Agar u yumshamagan bo`lsa yana suvda biroz tursin, ammo pishib ketmasin.

3.     Yana bitta sir: karam bargi yumshoq bo`lishi uchun uni harid qilgandan so`ng xaltaga solib, muzlatgichning muzxonasiga qo`ying. Do`lma tayyorlashdan oldin uni xona haroratida eritganingizda barglari yumshab ketadi.

4.     Karamni pishirishdan avval qiymasini tayyorlab qo`ysangiz, tuz va ziravorlar singib, qiymangiz shira tortadi. Do`lma qiymasiga go`sht, guruch, ko`katlar, sarimsoq piyoz, piyozlarni mayda qilib to`g`rab soling. Shunda taomingiz juda xushbo`y bo`lib pishadi.

5.     Do`lmani to`g`ri o`rash uchun avval karam bargining ichki qismini o`girib oling, qattiq joyi bo`lsa, olib tashlang. O`rtacha karam bargidan  2 ta yoki 3 ta do`lma tugsa bo`ladi. Qiymani bargning bir chetiga solib, avval uning chetlarini yopib o`rang. Agar ochilib ketishidan qo`rqayotgan bo`lsangiz toza ip bilan mahkamlab qo`ying, yoki tish kovlagichdan foydalaning.

6.     Do`lmalarni oldindan tayyorlab olingan qaylada 40 daqiqa davomida pishirib oling. Taom yanada mazali va xushta`m bo`lishi uchun qaylaga bir ikki qoshiq smetana va dafna bargidan solib yuboring. Shu qoidalarga rioya qilsangiz, do`lmalaringiz ham shirador, ham ochilib ketmaydigan bo`ladi.

Sharhlar

​«Osiyo» salati — baqlajon va no`xatdan!

30.06.2017, 15:55

Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...
​«Yoz» pirogi — olma va tvorogning ajoyib uyg`unligi

24.06.2017, 11:23

Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...
​O`rikli chizkeyk — yoz yozdek o`tsin!

23.06.2017, 11:11

Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...
​Jahongir Otajonov moskvaliklarga xorazmcha “shivit oshi” tayyorlab berdi(Foto)

22.06.2017, 13:44

O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...
Ob-havo: Toshkent
Valyuta kursi
1