Zarur maslaliqlar: 1 kg. tovuq go`shti, 500 gr. tuzlangan pomidor sharbati bilan, 1 bosh piyoz, bitta sabzi, 50 ml. smetana, 2-3 bo`lak sarimsoqpiyoz, ko`katlar, murch, tuz, lavr bargi.
Tayyorlanishi: 1. Tovuq go`shtini o`rtacha kattalikda bo`laklarga bo`ling.
2. Piyozni yarim halqa shaklida to`g`rab, qizdirilgan o`simlik yog`ida qovuring. So`ngra yupqalab, uzunasiga to`g`ralgan sabzi va sarimsoqpiyoz bo`laklarini qo`shib, 2 daqiqa qovuring.
3. Tovuq go`shti bo`laklarini ikkala tomonini ham qizartirib o`simlik yog`ida 2 daqiqadan qovurib oling.
4. Chuqurroq idishga tovuq go`shti va sabzavotlarni soling.
5. Tuzlangan pomidorlarni po`stidan tozalab, taom ustiga soling. Sharbatini smetana bilan aralashtirib quying. Agar tuzlangan pomidorning tuzi va ta`mi o`tkir bo`lsa, taomga lavr bargi, tuz, murch solish shartmas. Aksincha bo`lsa, ta`bga ko`ra qo`shasiz. 220 darajada qizdirilgan gaz pechiga qo`ying. 10 daqiqadan so`ng gaz haroratini 180 darajagacha pasaytirib, 40 daqiqa qoldirasiz. Dasturxonga qaynatilgan makaron bilan tortish mumkin.
1 soatu 15 daqiqa
6 kishilik
30.06.2017, 15:55
Zarur masalliqlar: 200 gr. qaynatilgan no`xat, 2 donadan baqlajon, pomidor va bulg`or qalampiri, 3 bo`lak sarimsoqpiyoz, 2 osh qoshiq soya sousi, o`simlik yog`i, limon sharbati,...24.06.2017, 11:23
Zarur masalliqlar: xamiriga: 270 gr. un, 180 gr. sariyog`, 80 gr. shakar, 1 dona tuxum, yarim choy qoshiq xamiryumshatgich, tuz; ichiga solishga: 750 gr. tvorog,...23.06.2017, 11:11
Zarur masalliqlar: 300 gr. tvorog, 200 gr. o`rik mevasi, 200 ml. smetana, 180 gr. shakar, 100 grammdan uvadalanuvchi pechene va sariyog`, 2 dona tuxum, pichoq...22.06.2017, 13:44
O`zbek estradasida “jonli ijro qiroli” nomini olgan xonanda Jahongir Otajonov nafaqat yaxshi san`atkor, balki mohir oshpaz ekanligini ko`pchilik bilmasa kerak. Xonanda ijtimoiy tarmoqlardagi sahifalariga o`z...